• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 10:26

Otvoren GP Hadžin Potok - Bogovolja

Preko 20 godina čekanja otvora, ...

Od 01. augusta ove godine putnicima koji putuju preko granice BiH i Hrvatske na raspolaganju je i novi granični prelaz Hadžin Potok – Bogovolja. Za međunarodni promet putnika ovaj granični prelaz biti će u funkciji naredna tri mjeseca.

Preko 20 godina su mještani Šturlića, pograničnog naselja i jedne od najvećih mjesnih zajednica općine Cazin čekali ovaj dan. Od 01. augusta nesmetano mogu do svojih imanja, ali i bez većih čekanja i puno brže do zemalja zapadne Evrope u kojim većina ih boravi i radi.
Podsjećamo, Odlukama Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima odobren je privremeni međunarodni promet putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet Duži – Imotica, Orahov Do – Slano i Hadžin Potok – Bogovolja u trajanju od tri mjeseca.

Hadžin Potok je naselje koje teritorijalno pripada Cazinu, ali je od centra grada udaljeno više od 30 kilometara. Bliže ovom mjestu je Slunj u susjednoj Hrvatskoj koji je udaljen oko 20 kilometara. Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti USK jučer su kazali kako će uložiti maksimum napora da ovaj prelaz postane stalan, te da će u periodu koji slijedi biti značajna izdvajanja za izgradnju i adekvatne saobraćajne infrastrukture.

  • Arman Čanić
  • 02.08.2017 - 11:26

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI