• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    11 °C
  • Ponedjeljak, 25.10.2021 - 12:58

Otvorenje "Kuće dobra" je novo poglavlje u radu Udruženja Pomozi.ba

Nakon zvaničnog otvorenja "Kuće dobra", Pomozi.ba će potpisati sporazume o saradnji sa predstavnicima tri udruženja koja pružaju korisne servise za sugrađane i sugrađanke u nevolji, a predstavit će i novi projekat "Dobrota na kvadrat"...

Udruženje Pomozi.ba će u sarajevskom naselju Kovačići otvoriti "Kuću dobra", prenosi Anadolu Agency (AA).

"Želja nam je da, simbolično nazvana, Pomozi.ba 'Kuća dobra' bude mjesto u kojem ćemo u sinergiji jedni s drugima pronalaziti dobra rješenja, učiti jedni od drugih, inicirati održiva rješenja i pokretati akcije kojima je krajnji cilj unaprijediti kvalitet života ljudi u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Pomozi.ba.

Nakon zvaničnog otvorenja "Kuće dobra", Pomozi.ba će potpisati sporazume o saradnji sa predstavnicima tri udruženja koja pružaju korisne servise za sugrađane i sugrađanke u nevolji, a predstavit će i novi projekat "Dobrota na kvadrat", ekološku šivaonicu u kojoj od odbačenog tekstila šiju nove korisne predmete.

Kako su naveli, u cijeli proces nastoje uključiti volontere, ali i osobe u stanju potrebe koje, nakon obuke, svojim radom mogu upotpuniti kućni budžet.

  • Anadolu Agency
  • 13.10.2021 - 11:52

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI