• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 21:20

Ovaj aerodrom proglašen je najboljim na svijetu za 2023. godinu

Singapurski aerodrom Changi, zelena oaza koja se brendira kao "destinacija za sebe", proglašen je najboljim aerodromom na svijetu skinuvši Hamad u Dohi s trona.

Skytrax, stranica za pregled i rangiranje aviokompanija i aerodroma sa sjedištem u Velikoj Britaniji, sastavlja svoju listu anketirajući putnike iz cijelog svijeta i tražeći od njih da ocijene cjelokupno aerodromsko iskustvo – od prijave do odlaska i svega između.

Singapurski aerodrom Changi prethodno je bio na vrhu Skytraxove liste osam godina zaredom, ali je 2021. i 2022. godine pao nekoliko mjesta na listi jer je broj putnika pao tokom pandemije, a umjesto njega prvo mjesto je zauzeo međunarodni aerodrom Hamad u Dohi, u Kataru.

"Aerodrom Changi u Singapuru je oduvijek bio omiljeni putnicima i naravno pao je tokom covida kada je broj letova drastično smanjen", rekao je Peter Miller iz Skytraxa za CNN Travel.

Miller kaže da aerodrom Changi "nudi ponešto za svakoga" i sugerira da je to "ključni pokretač" njegove stalne popularnosti.

Neke od Changijevih čari uključuju spektakularni vodopad visok 40 metara, vrt s leptirima i IMAX kino, a tu je više od 280 maloprodajnih objekata i restorana.

"Singapurski Changi je prvenstveno tranzitni aerodrom, a prema povratnim informacijama korisnika, aerodrom radi dobro jer nudi tako širok spektar sadržaja i pogodnosti za sve vrste klijenata – za porodice, poslovne i rekreativne putnike", kaže Miller.

Međunarodni aerodrom Hamad, koji je ove godine osvojio drugo mjesto na Skytraxovoj listi, također nudi pogodnosti dizajnirane za putnike u tranzitu – uključujući obilaske grada za one koji provode više od osam sati čekajući svoj povezujući let.

Ove godine, Skytraxovih top pet za 2023. zaokružili su međunarodni aerodrom u Tokiju, poznat kao Haneda, (broj tri), međunarodni aerodrom Incheon u Seulu (broj četiri) i pariski aerodrom Charles de Gaulle (broj pet).

  • klix.ba
  • 16.03.2023 - 08:08

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI