• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 02.12.2023 - 18:44

Pezer i Avdić vjeruju u ispunjenje norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle Mesud Pezer i mlada bh. plivačica, perspektivna Iman Avdić, nadaju se da će iduće godine naći u društvu najboljih bh. sportaša koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pezer u ovoj godini nije ostvario rezultate kojima se nadao zbog povrede prsta koju je duže vrijeme sanirao.

"Imamo dvije opcije - da ispunimo normu za Olimpijadu, ili da ispunimo normu ili da budemo među 33 najbolja bacača. Ja sam trenutno 21. u svijetu i po bodovima kako sada stoje stvari ići ću u Pariz. Ipak, ja se nadam da će na proljeće ispuniti normu i kao i proteklih nekoliko olimpijada osigurati nastup na ovom velikom događaju", kazao je Pezer.

Bh. plivačica Iman Avdić, iza koje je teška, ali rezultatski dobra godina, također se nada da će nastupiti na najvećem sportskom događaju.

"Iza mene je teška godina sa mnogo takmičenja, ali i dobrih rezultata. Borila sam se sa povredom ramena većim dijelom godine. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu sam dva puta zauzela deseto mjesto iako sam dvije godine mlađa i veoma sam zadovoljna kako je sve ispalo", kazala je Avdić.

Za tri sedmice će nastupiti na seniorskom Evropskom prvenstvu u malim bazenima, gdje očekuje dobre rezultate, a potom će se fokusirati na ispunjenje norme za Olimpijadu u Parizu, te na osvajanje medalja na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pezer i Avdić učestvovali su na Prvom forumu sportista Olimpijskog komiteta BiH, koji je okupio bivše, sadašnje i buduće vrhunske sportiste BiH, a koji su ovu priliku iskoristili za edukaciju, razmjenu informacija i iskustava.

  • FENA
  • 15.11.2023 - 10:04

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI