• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    18 °C
  • Ponedjeljak, 28.09.2020 - 15:03
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Počela gradnja vodovoda Orašac - Ćelije - Štrbački buk

Vrijednost projekta 366.000 KM, a dužina vodovodne trase 7.577 metara

Izgradnja vodovoda je preduslov za početak realizacije prve faze asfaltiranja puta do Štrbačkog buka, što je od posebnog značaja za poboljšanje turističke ponude, ...

Predstavnici Grada Bihaća zvanično su uveli u posao izvođača radova na gradnji vodovodnog sistema Orašac – Ćelije – Štrbački buk u Nacionalnom parku Una. Vrijednost projekta je 366.000 KM, a dužina vodovodne trase je 7.577 metara.

Nosilac projekta je Grad Bihać, a pored Grada u projektu finansijski učestvuju i Nacionalni park "Una", Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike USK, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Fond zaštite okoliša FBiH. Jasmin Stambolija, pomoćnik gradonačelnika Fazlića, izrazio je ovom prilikom nadu da će radovi biti završeni i prije roka od 90 dana.

Izgradnja vodovoda je preduslov za početak realizacije prve faze asfaltiranja puta do Štrbačkog buka, što je od posebnog značaja za poboljšanje turističke ponude.

"Izuzetno bitan projekt za mještane, ali i modernizaciju sveukupne ponude u Nacionalnom parku Una. Čim se završi izgradnja vodovodnog sistema, krećemo s prvom fazom asfaltiranja puta prema našoj najatraktivnijoj destinaciji. Vlada Federacije BiH osigurala je i sredstva za sanaciju i asfaltiranje 5.140 metara puta prema Štrbačkog buku, tako da ćemo ove godine napraviti veliki infrastrukturni iskorak", riječi su Amarilda Mulića, direktora Javnog preduzeća “Nacionalni park Una”.

  • Radio Bihać
  • 12.05.2020 - 08:51
  • 257

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI