• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 02.12.2023 - 18:34

Podrška nezaposlenim ženama

Danas je u Tržnom centru Bingo u Bihaću za nezaposlene žene održana prezentacija usluga projekta „Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatnih agencija za zapošljavanje“. Ciljana grupa Projekta su dugoročno nezaposlene žene i one koje su ostvarile neka socijalna primanja.

„Cilj projekta je da takve žene i taj kadar vratimo na tržište rada, da ih pripremi za tržište rada i naši savjetnici rade od individualnog savjetovanja sa tim ženama do spajanja sa poslodavcima, priprema za razgovor, pisanje CV i sve ono što njih čini konkurentnim na tržištu rada, pogotovo kroz radionice koje, na kojima se rade različite vještine  koje njih osnažuju i koje će im koristiti kasnije znači ne samo u ovoj fazi njihovog života nego i poslije. Mi radimo i sa poslodavcima. Motiviramo ih da zapošljavaju ovakve žene na način da sufinansiramo njihovo zapošljavanje“, rekla je Ivana Zeljković, projekt koordinator.

Projekt „Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatnih agencija za zapošljavanje“, koji financira Ambasada Švedske, provodi Svjetska banka a implementira Kolektiv d.o.o., počeo je u junu 2020. godine i trajat će do aprila 2024. godine. Nakon Bihaća promocija projekta nastavit će se i u drugim gradovima u BiH.

 

  • 23.11.2022 - 15:13

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI