• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 00:42

Policijski istražitelji izvršili pretres u Medicinskoj tehničkoj školi u Sanskom Mostu

Nakon istraživanja online magazina Žurnal

Medicinska tehnička škola djeluje u sastavu privatne obrazovne ustanove Centar za obrazovanje odraslih 'Multilingua', ...

Nakon istraživanja koje je proveo online magazin Žurnal, a koje prokazuje izvjesnog Senada Pehlivanovića, kao posrednika u trgovini diplomama srednje Medicinske tehničke škole u Sanskom Mostu, reagirao je Odsjek za sprečavanje privrednog, kompjuterskog kriminala i korupcije krim. policije MUP-a USK.

Prema izjavi portparolke MUP-a Snežane Galić, policijski istražitelji su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK započeli određene istražne radnje. Na osnovu operativnih saznanja postoje osnovi sumnje da su odgovorna osoba Centra za obrazovanje odraslih i osoba inicijala S.P., počinili krivična djela krivotvorenja službene isprave.

Jučer je izvršen i pretres prostorija ove obrazovne ustanove i tom prilikom je izuzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Dalji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela se nastavlja.

Medicinska tehnička škola djeluje u sastavu privatne obrazovne ustanove Centar za obrazovanje odraslih 'Multilingua' iz Sanskog Mosta.

  • Radio Bihać
  • 09.01.2019 - 10:52

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI