• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    23 °C
  • Utorak, 15.06.2021 - 12:03
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Pomoćnik federalnog ministara zdravstva Goran Čerkez boravio jučer u Bihaću

Sa kantonalnom ministricom zdravstva Nerminom Ćemalović razgovarao o vakcinaciji protiv COVID-a 19

Prioritet u vakcinaciji će imati uposleni u zdravstvu i stariji od 65 godina, ...

Pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH Goran Čerkez na jučerašnjem je sastanku sa ministricom zdravstva USK Nerminom Ćemalović, te direktorima svih zdravstvenih ustanova sa područja Kantona, razgovarao o početku procesa vakcinacije protiv COVID-a 19.

- Za sada znamo da vakcine stižu krajem januara, odnosno početkom februara ove godine. Ono što je važno, jeste da svi budemo spremni za to i upravo na ovakvim sastancima dogovaramo djelovanje i postupanje u kompletnom procesu. Moraju se tačno znati zaduženja i postupati po dogovorenom principu. Prilikom prve isporuke nećemo dobiti veliki broj vakcina, ali moramo i sada zadržati hvalevrijedan stepen odgovornosti i efikasnosti - izjavio je Čerkez.

- Vrlo koristan sastanak na kojem smo dobili posljednje upute i otklonili neke eventualne nepoznanice. Kao i svugdje, prvenstveno ćemo vakcinisati zdravstvene radnike i najugroženiju starosnu kategoriju stanovništva - iznad 65 godina. U kompletnom procesu postupat ćemo prema uputstvima Federalnog ministarstva zdravstva - kazala je Ćemalović.

Čerkez i Ćemalović obišli su i zgradu Doma zdravlja Bihać, koja je oštećena u nedavnom potresu, te razgovarali o zdravstvenoj zaštiti nekoliko hiljada migranata i izbjeglica na području Bihaća, Velike Kladuše i Cazina.

  • Radio Bihać
  • 15.01.2021 - 11:16

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI