• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 16:31

Ponovo snijeg na području USK

U odnosu na jučer, na području Unsko-sanskog kantona imamo još desetak centimetara snijega. Visina bijelog pokrivača u gradu na Uni trenutno je 61 cm, a u zadnja 24 sata izmjereno je deset litara po kvadratnom metru padavina.

Novi snijeg, za sada nije prouzrokovao probleme kada je u pitanju elektroenergetski sistem.  Vodosnabdijevanje također zadovoljavajuće, a voda je odgovarajuća za piće. Telefonske mreže na području USK funkcionišu u svim pravcima.

Što se tiče podataka iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK, u protekla 24 sata evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda. Šest ih je bilo u Bihaću, u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Kada su u pitanju vatrogasci – registrovana jedna manja intervencija u našem gradu, na zapaljenom kontejneru.

Regionalni putevi na području USK prohodni, međutim saobraća se otežano zbog zadržavanja snijega na cestama. Poseban oprez preporučuje se vozačima, koji se kreću putnim pravcima Bihać – Bosanska Krupa (kanjonom Une) i naravno Bihać – Bosanski Petrovac (na Ripačkom klancu).

Zbog vremenskih neprilika na sjeverozapadu BiH i u Republici Hrvatskoj - aktuelna je zabrana saobraćanja za teretna vozila s prikolicom na graničnim prelazima „Izačić“ i „Velika Kladuša“.

Naravno, Bihać je i dalje među najhladnijim gradovima u državi. Tako je i jutros bio aktuelan temperaturni minus, izmjeren je minus jedan stepen celzijusa.

  • Muhamed Sadiković
  • 20.02.2018 - 08:51

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI