• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 23:54

Potpisan Sporazum o implementaciji projekta izgradnje putne mreže u Bosanskoj Otoci

S ciljem poboljšanja povezanosti i modernizacije infrastrukturne jezgre u Bosanskoj Otoci, jučer je potpisan Sporazum o  zajedničkoj implementaciji projekta obnove puta M14, između Grada Bosanska Krupa i JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo. Ovim projektom je predviđeno zajedničko ulaganje u sanaciju i uređenje pješačkih staza s obje strane kolovoza, od željeznog  mosta do Bešića, kao i sanacija cijelog kolovoznog dijela. Vrijednost ovog projekta je 260.000,00KM, a Grad Bosanska Krupa će izdvojiti 100.000,00KM. 

Ovaj projekat zapravo je dio modernizacije i izgradnje čitavog platoa Bosanske Otoke, nadogradnje putne infrastrukture, turističkih i kulturnih potencijala, te kvalitetnijeg života građana, koji će u konačnici vrijediti dva miliona maraka uloženih u Bosanku Otoku u ove dvije godine.

"Oduševljeni smo što možemo najaviti početak ovog projekta, vrijednog poduhvata koji naglašava našu posvećenost podsticanju napretka i prosperiteta naših sugrađana", izjavio je gradonačelnik Armin Halitović. „Ovaj projekt je ogromna inicijativa i investicija i ona simbolizira našu posvećenost obezbjeđivanju sigurne, efikasne i pouzdane transportne infrastrukture koja osnažuje naše građane i pokreće naš region ka svjetlijoj budućnosti“, dodao je Halitović.

Projekti ove vrste obuhvatit će različite aktivnosti, uključujući obnavljanje površine, popravku oštećenih dijelova, te ugradnju savremenih sigurnosnih karakteristika, kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost i dugovječnost.

 

 

  • Grad Bosanska Krupa
  • 02.04.2024 - 09:14

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI