• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 20.04.2024 - 00:26

Potpisani ugovori o sufinanciranju iz ekoloških naknada

Danas su potpisivani ugovori o sufinanciranju projekata iz ekoloških naknada za 2019. godinu. Ugovor su sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša potpisali predstavnici gradova i općina Unsko-sanskog kantona. Ukupna vrijednost ugovora je 285.000 KM, a sredstva su namijenjena za implementaciju projekata kojima su lokalne zajednice aplicirale po obavještenju za dodjelu ekoloških sredstava u 2019. godini.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK potpisalo je danas slične ugovore i sa predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, te neprofitnih organizacija u ukupnom iznosu od 262.946 KM.

Ugovori o sufinanciranju projekata iz ekoloških naknada potpisani su za saniranje, poticanje izbjegavanja i smanjivanja nastajanja otpada, prikupljanje, recikliranje, ponovnu upotrebu, obradu i odlaganje svih vrsta otpada, izradu planske dokumentacije i urbanističko - tehničke dokumentacije za projekte vezane za zaštitu okoliša, jačanje tehničkih kapaciteta komunalnih preduzeća, uređenje javnih zelenih površina, zbrinjavanje otpadnih voda, unapređenje i izgradnju infrastrukture za zaštitu okoliša, poboljšanje energetske efikasnosti, unapređenje korištenja obnovljivih izvora energije, korištenje alternativnih izvora energije u cilju smanjenja zagađenja okoliša, jačanje ekološke kulture građana i druge projekte koji se odnose na očuvanje, zaštitu, obnovu i poboljšanje svih komponenti okoliša.

  • Radio Bihać
  • 02.12.2019 - 12:33

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI