• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    23 °C
  • Srijeda, 26.06.2019 - 09:59
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Pravoslavni hrišćani u Bihaću proslavljaju Božić

Gradonačelnik Bihaća i kantonalni ministar za pitanja boraca i RVI posjetili bihaćkog paroha

Fazlić poručio da smo svi podjednako odgovorni za izgradnju i razvoj Bosne i Hercegovine, ...

Povodom najvećeg pravoslavnog praznika Božića, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas bihaćkog paroha Dalibora Nenića. Zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem u posjeti parohu Neniću bio je ispred Vlade USK Ermin Zulić, ministar za pitanja boraca i RVI. Čestitajući građanima Bihaća i USK pravoslavne vjere Božić, gradonačelnik Fazlić kazao je da je Božić vrijeme kada se treba i mora govoriti o miru, suživotu, toleranciji i razumijevanju.

„Sretan sam što našem Daliboru mogu prenijeti poruke mira i poštovanja u ime građana Bihaća koji se istinski raduju svim vjerskim praznicima u našoj domovini i koji poštuju i uvažavaju sve građane bez obzira na vjeru i naciji. Moramo shvatiti da smo svi jednaki i da imamo jednu državu BiH i da smo svi zaduženi podjednako da je razvijamo i gradimo uz međusobno uvažavanje i poštovanje“, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Ministar Zulić u ime Vlade USK uputio je čestitku svim pravoslavnim vjernicima naglasivši da se svi zajedno radujemo vjerskim praznicima koji su najbolja prilika da se pošalju poruke razumijevanja i poštovanja.

„Velika je radost za našu malu zajednicu u Bihaću da možemo ugostiti predstavnike Grada Bihaća i Vlade USK. Jako nam je bitno da nas ljudi vide i razumiju kao malu zajednicu koja živi u Bihaću i na prostoru USK. Hvala Bogu sa radošću smo dočekali naš najveći praznik  uz poruku ljubavi i mira prema Bogu i bližnjima“, kazao je bihaćki paroh Dalibor Nenić.

  • Radio Bihać
  • 07.01.2019 - 13:34
  • 241

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI