• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 07:26

Predstavnici Akademije nauka i umjetnosti BiH u posjeti USK

Predstavnici Akademije nauka i umjetnosti BiH  danas  su posjetili Šuhreta Fazlića, bihaćkog gradonačelnika. Razgovaralo  se  o mogućoj saradnji, odnosno aktivnostima i ciljevima Akademije.

"Prioritet je da pokažemo da je Akademija nauka i umjetnosti važna za opstanak i postojanje države Bosne i Hercegovine. Zato je važno da razgovaramo i sarađujemo sa svim ljudima i predstavnicima institucija, koji imaju isti cilj i mogu pomoći njegovom ostvarenju", kazao je Muris Čičić predsjednik Akademije .

Gradonačelnik Fazlić  naglasio je zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti članove Akademije nauka i umjetnosti u  BiH.

"To je privilegija, jer našu državu sada branimo i gradimo naukom i umjetnošću - između ostalog, odnosno uz neophodnu pomoć naših uvaženih akademika. Akademija će uvijek imati podršku i Gradskog vijeća i gradonačelnika Bihaća, u to nema sumnje", rekao je Šuhret Fazlić gradonačelnik Bihaća .

Akademija nauka i umjetnosti BiH ove godine obilježava 70 godina postojanja, stoga će se njeni predstavnici, u okviru posjete Unsko-sanskom kantonu sastati  i  sa Mustafom Ružnićem premijerom USK, te  Nerminom Ogreševićem gradonačelnikom Cazina.

  • Radio Bihać
  • 12.10.2021 - 15:35

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO