• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 19.04.2024 - 05:35

PREDSTAVNICI VLADE USK POSJETLI MINISTARSTVO PROMETA I KOMUNIKACIJA FBiH

- Delegacija Unsko-sanskog kantona boravila je jučer u Mostaru gdje su se sastali sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem.

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa ministrima građenja, privrede i finansija Adnanom Alagićem, Samrom Mehić i Vedranom Pršom te direktorom Direkcije za ceste USK Almirom Osmančevićem, informisao je federalnog ministra Lasića o stanju saobraćajne infrastrukture i projektima u toku na regionalnim pravcima.

Posebno je naglašena potreba značajnije podrške federalnog nivoa vlasti kroz bolju zastupljenost Unsko-sanskog kantona u kapitalnim programima razvoja putne infrastrukture i  izdvajanje finansijskih sredstava za uređenje regionalnih cesta kroz raspodjelu sredstava od GSM licence i ostalih izvora. Razgovaralo se i o značajnim aktivnostima u ovoj oblasti koje treba pokrenuti, a prije svega o  projektu prve brze ceste na području USK. Federalni ministar Denis Lasić najavio je premijeru USK skoru posjetu delegacije Vlade FBiH kada će se, pored ostalog, precizirati i dalje aktivnosti na osuvremenjivanju postojeće i gradnji nove putne infrastrukture. 

  • rtvusk.ba
  • 22.09.2021 - 13:30

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI