• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    1 °C
  • Nedjelja, 29.11.2020 - 02:45
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Predstojeća turistička sezona u svjetlu migrantske krize

Hotelijeri i ugostitelji razgovarali sa čelnim ljudima Grada i Kantona

Hotelijeri i ugostitelji zadovoljni spremnošću lokalnih vlasti da učine maksimum napora kako bi predstojeća turistička sezona bila na nivou prošlogodišnje, ...

U organizaciji Turističke zajednice Grada Bihaća jučer je održan zajednički sastanak predstavnika hotelijera i ugostitelja sa čelnim ljudima Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona. Turistička sezona koja počinje u Bihaću i ostatku Kantona u svjetlu aktulene migrantske krize i načini kako se ovaj dio naše države mora izboriti za povećanje turista i pored prisustva migranata, bile su glavne teme sastanka.

Prema riječima Armina Amidžića, prošlogodišnja turistička sezona okarakterisana je kao zadovoljavajuća, posebno za one ugostitelje i hotelijere koji se ovim poslom bave duži niz godina, dodavši da se i od predstojeće sezone po najavama i očekivanjima očekuju dobri rezultati.

„Pored naših aktivnosti koje se odnose na izmjene zakona koji bi omogućio povećanje plaćanja boravišnih taksi mi smo pokrenuli i priču oko zajedničkog nastupa turističkih preduzeća i lokalnih vlasti na stvaranju povoljne turističke klime. S tim u vezi osmislićemo program tokom svih ljetnih mjeseci za građane Bihaća i turiste i poslati poruku da je naš grad mjesto koje vrijedi posjetiti“, kazao je Amidžić.

Hotelijeri i ugostitelji sa područja Bihaća i Cazina zadovoljni su spremnošću lokalnih vlasti da učine maksimum napora kako bi predstojeća turistička sezona bila na nivou prošlogodišnje.

„Ovakvi sastanci su itekako dobri i raduje nas spremnost vlasti da nam u onom segmentu za koji su kao vlast zaduženi, omoguće dobru turističku sezonu koja bi u naš grad trebala dovesti značajan broj turista. I mi ćemo kao turistički radnici dati doprinos da ova sezona ima dobru i sadržajnu ponudu kako za turiste, tako i za građane Bihaća“, istaknuo je Haris Ćoralić, ispred Opal Grupe.

 

  • Radio Bihać
  • 03.04.2019 - 10:14
  • 434

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI