• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 00:20

Premijer Rošić o migrantskoj krizi razgovarao sa predstavnicima općina i gradova

Konačnu odluku o smještaju migranata na Medenom polju, bi na današnjoj sjednici trebalo donijeti Vijeće ministara BiH, ...

Predstavnici kantonalne vlasti na čelu sa premijerom Huseinom Rošićem, razgovarali su jučer sa predstavnicima gradova i općina USK o pitanju prihvata migranata.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, Općine Ključ Nedžad Zukanović i Općine Bužim Zikrija Duraković, te predstavik Grada Cazina, izrazili su podršku aktivnostima koje vode rješavanju situacije i održavanju kontrole nad prilivom migranata kojih je najviše u Bihaću i Velikoj Kladuši, gdje privremena prihvatilišta nemaju kapacitet daljeg prihvata.

- Nadam se da će Ministarstvo sigurnosti BiH postići dogovor o lokaciji za budući prihvatni centar za migrante, van urbanih zona gradova. U međuvremenu naši timovi sve su pripremili da sutra može početi privremeno izmještanje porodica sa djecom i djece bez roditeljske pratnje, kojih je 65, u prostorije hotela Sedra. Obavljen je pregled objekta i sutra će tri medicinska tima obaviti preglede budućih korisnika ovog smještaja - kazao je nakon jučerašnjeg sastanka premijer Rošić.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća izjavio je da bihaćka gradska uprava „ne bježi“ od bilo koje lokacije, za koju se utvrdi da ispunjava uvjete koje Evropska komisija i međunarodne organizacije zahtijevaju za uspostavljanje kontrolisanog prihvatnog centra.

Konačnu odluku o smještaju migranata na Medenom polju, koje se nalazi na putu između Bosanskog Petrovca i Bihaća, bi na današnjoj sjednici trebalo donijeti Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

  • Radio Bihać
  • 24.07.2018 - 10:48

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI