• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    24 °C
  • Nedjelja, 25.08.2019 - 15:43
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Premijer Unsko-sanskog kantona posjetio muftiju bihaćkog

U ponedjeljak, 20.05.2019. Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić primio je u svom uredu u Bihaću premijera Unsko-sanskog kantona g. Mustafu Ružnića. Na samom početku razgovora premijer Ružnić je čestitao Muftiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u rukovođenju bihaćkim muftijstvom u narednom periodu, te iskazao maksimalnu spremnost Vlade USK-a da podrži rad Mutijstva u narednom periodu i da zajedničkim snagama, svako u skladu sa svojim nadležnostima, sarađuju u podizanju kvalitete života svih građana Unsko-sanskog kantona.

Muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić se zahvalio premijeru i njegovim saradnicima na posjeti i lijepim željama i čestitkama, kao što je potvrdio svoju spremnost i opredjeljenost Islamske zajednice u BiH da u interesu širenja dobra i afirmacije ljudskih vrijednosti uspostavlja saradnju sa institucijama vlasti, vladinim i nevladinim organizacijama, institucijama kulture, drugim vjerskim zajednicama i svim građanima.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj saradnji Muftijstva bihaćkog i Vlade USK-a. Muftija je, također, predstavio neke od budućih kapitalnih projekata Islamske zajednice koji su od vitalnog značaja za cijelu bosansku krajinu (s obzirom da Muftijstvo bihaćko prelazi kantonalne i entitetske granice), očekujući svaki vid podrške u onome što Islamska zajednica čini za opšte dobro.

Ovom sastanku su prisustvovali i rukovodilac službe za vjerskeposlove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Mensur-ef. Ćehić i rukovodilac službe za administrativno-pravne poslove Sabahudin-ef. Begić, te savjetnik premijera g. Mirsad Topčagić.

Premijer je muftiji i svim vjernicima poželio lijepe i ugodne preostale dane mjeseca ramazana u želji da bajram dočekaju u zdravlju, rahatluku i lijepom raspoloženju.

  • Muftijstvo
  • 21.05.2019 - 13:38
  • 43

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI