• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 13:23

Prezentirane ideje javno-privatnog partnerstva

Ministarstvo privrede USK organiziralo radni sastanak

Razmatrane projektne ideje koje su dostavili: Poljoprivredni zavod USK, gradovi Bihać i Cazin, općine Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac, ZU Lječilište Gata iz Bihaća, ZU Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić i Vlada USK, ...

Jučer je u organizaciji Ministarstva privrede USK održan radni sastanak sa predstavnicima javnog sektora koji su identificirali projekte, koji mogu biti realizirani po jednom od modela javno-privatnog partnerstva.

Cilj sastanka bio je razmatranje projektnih ideja koje su dostavili: Poljoprivredni zavod USK, gradovi Bihać i Cazin, općine Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac, ZU Lječilište Gata iz Bihaća, ZU Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić i Vlada USK.

Ministar privrede Nijaz Kadirić je naglasio da je sastanak planiran za predstavnike javnog sektora, ali da se do kraja ovog mjeseca planira održati sličan sastanak sa predstavnicima privatnog sektora, kojem će biti ponuđene na razmatranje prezentirane ideje.

Ispred Koordinacionog tijela za implementaciju Zakona o javno-privatnom partnerstvu obratio se poslanik u Skupštini USK Nisvet Jusić. On je naglasio da je ovo samo jedna u nizu od dosad realiziranih, odnosno planiranih aktivnosti, čija je svrha podrška javnom sektoru u pripremi projektnih prijedloga.

Svi prisutni su imali priliku da se izjasne o svojim projektnim idejama, te da iste analiziraju sa konsultanticom MEG projekta. Slijedeći sastanak planiran je za prvu sedmicu mjeseca novembra. Sve aktivnosti su podržane od strane projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske, a provodi UNDP u BiH.

  • Radio Bihać
  • 08.10.2020 - 09:18

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI