• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 11.08.2022 - 06:42
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

PU FBiH svim poreznim obveznicima želi sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu

Porezna uprava Federacije BiH svim poreznim obveznicima upućuje čestitku povodom Nove godine sa željom da 2021. okončaju uspješno, a novu 2022. započnu bez poreznih obaveza.

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike da su do kraja fiskalne godine ostala još tri radna dana i poziva ih da do 31.12.2021. godine podnesu dospjele nepodnesene porezne prijave i izmire svoje porezne obaveze i poslovnu 2022. godinu započnu bez poreznih obaveza.

Porezni sistem je jedna od najvažnijih poluga i instrumenata razvoja ekonomske politike svake uređene i stabilne države i s pravom se može reći da kapacitet poreznog sistema određuje kapacitet države. Svojim uplatama poreza, porezni obveznici šire, povećavaju i jačaju državni kapacitet i tako doprinose osiguranju uslova za bolji život svih građana. Zbog toga hvala poreznim obveznicima što svojim uplatama javnih prihoda jačaju i šire kapacitet države.

Porezna uprava Federacije BiH se zahvaljuje poreznim obveznicima koji su u 2021. godini uredno izvršavali svoje zakonom propisane obaveze i poziva ih da tako nastave i u 2022. godini.

Pozivamo i molimo porezne obveznike da u 2022. godini svoje obaveze izvršavaju blagovremeno, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, da prijave i plate porezne obaveze, da prijave svakog radnika i da za svaku izvršenu uslugu izdaju račun.

Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima.

 

Vaša Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine.

  • vijesti.ba
  • 29.12.2021 - 13:11

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO