• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -4 °C
  • Srijeda, 19.01.2022 - 06:01
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Radončić na protestima zbog hapšenja Kasumovića: Što je više kleveta i laži, Fudo nam je miliji i draži

U Zenici su danas održani protesti u znak podrške gradonačelniku ovog grada Fuadu Kasumoviću kojeg je SIPA po nalogu Tužilaštva ZDK uhapsila u okviru istrage u predmetu poznatom kao "Zenicatrans".

Ispred zgrade Gradske uprave Grada Zenice okupio se veliki broj građana. Na transparentima je pisalo: "Fudo, Zenica je uz tebe", "Fudo je Zenica"...

BIO NA SLUŽBENOM PUTU

Kasumović se predao, SIPA saopćila da je uhapšeno ukupno 11 soba

Kasumović se istražiteljima SIPA-e predao u Sarajevu, a nakon što je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona objavilo da je on za njih u bjekstvu. Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saopćeno je da su pripadnici ove policijske agencije izvršili pretrese na 11 lokacija i uhapsili isto toliko osoba.

Prisutnima se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koji je poručio: "Što je više kleveta i laži, Fudo nam je miliji i draži". Radončić je kazao da "oni ne hapse Kasumovića zato što je kriv, već zato da skrenu pažnju sa svojih respiratora i milion drugih zloupotreba".

- Kao žrtva procesa reći ću vam šta oni spremaju Fudi. Pošalju vam 50 specijalaca, vode vas kao psa sa lancima, organiziraju medijski linč da vas unište. Ne dajte Fudu! - kazao je Radončić, dodajući da neće vršiti pritisak na pravosuđe, ali da postavlja logično pitanje, "kako je moguće da se sa slobode brani Fadil Novalić, a da možda zadrže Fudu koji je odbranio da se opljačka novac od Grada Zenice".

- Ovo nije pritisak na pravosuđe, ovo je pritisak da svi budemo jednaki pred pravosuđem - naglasio je Radončić.

Na skupu su govorili i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić, šef Kluba vijećnika Zeničke inicijative Kenan Uzunović, vijećnik u GV Zenica Semir Huseinović i zastupnica u Skupštini ZDK Sanja Renić.

  • faktor.ba
  • 03.12.2021 - 14:09

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO