• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 11.08.2022 - 08:10
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina: Odgovorno bankarstvo za održivu budućnost

Jedan od stubova naše Strategije održivosti je da budemo "odgovoran bankar", a primarni cilj odgovornog bankara je stvaranje dugoročne dodatne vrijednosti. Kontinuirano prilagođavamo naš poslovni model izazovima i promjenama na bankarskom tržištu i stvaramo održive vrijednosti za sve naše interesne skupine. Svojim klijentima nudimo „zelene“ finansijske proizvode i usluge te im omogućavamo edukaciju iz oblasti različitih finansijskih tema.

Zeleno finansiranje

Klijentima nudimo održive finansijske proizvode i usluge te im pomažemo u njihovoj transformaciji ka održivoj budućnosti. Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je uz podršku KfW razvojne banke uvela kreditnu liniju za finansiranje investicija u energetsku efikasnost i projekata koji generišu energetske uštede, čiji je cilj promocija efikasnog korištenja energije u Bosni i Hercegovini na održiv način. 

Putem ove kreditne linije, Raiffeisen banka daje doprinos i podršku dugotrajnoj zaštiti okoliša, podstičući kupovinu proizvoda i uređaja sa efikasnim korištenjem energije.

Finansijsko opismenjavanje

Finansijsko opismenjavanje predstavlja jedan od osnovnih principa naše Strategije održivosti, te stoga redovno provodimo aktivnosti finansijske edukacije naših klijenata.  Neke od aktivnosti koje provodimo u ovom segmentu su: priprema i distribucija edukacijskih materijala u poslovnicama za klijente s ciljem lakšeg razumijevanja finansijskih usluga, provođenje edukativnih aktivnosti u obliku radionica/webinara organizacija posjeta našoj Banci za djecu školskog uzrasta kako bi se od najranijeg perioda života upoznali sa finansijskim pojmovima, savjetovanje naših klijenata kako se zaštiti prilikom vršenja transakcija na Internet stranicama i sigurnom korištenju kartica.

Uključeni smo građanin u okruženju u kojem poslujemo

Brinemo i o najosjetljivijim kategorijama našeg društva kroz veliki broj donacija i sponzorstava.  Kontinuirano podržavamo rad brojnih organizacija, posebno onih čiji su fokus najosjetljivije kategorije društva, te pri tom nastojimo adekvatno adresirati društvena pitanja. Podržavamo brojne projekte iz oblasti obrazovanja, sporta, humanitarnog djelovanja, ekologije i kulture.

 

  • Raiffeisen Bank
  • 26.06.2022 - 10:20

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO