• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -4 °C
  • Srijeda, 19.01.2022 - 05:57
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Rajaner od danas uvodi linije iz Zagreba za tri evropska grada

Rajaner od danas saobraća na još tri nove linije sa zagrebačkog  aerodroma - prema Pafosu na Cipru, nizozemskom Eindhovenu i švicarskom Baselu, piše Croatian Aviation.

Od danas Rajaner povezuje Zagreb i Basel redovnom linijom dva puta sedmično, svakog ponedjeljka i petka. Zračna luka Bazel smještena je zapravo na teritoriju Francuske, no eksteritorijalnim putem povezana je s gradom kojem gravitira. Bazel je inače drugi po veličini grad u Švicarskoj, s otprilike 170.000 stanovnika.

Irski će niskotarifni avioprijevoznik na ovoj liniji  saobraćati dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, u popodnevnim satima. Na liniji su najavljeni avioni tipa A320 partnerske kompanije Laude, koji su ujedno i bazirani u zagrebačkoj zračnoj luci.

Zagrebački aerodrom od danas je povezan i s Ajndovenom, petim po veličini gradom u Nizozemskoj, u čijem urbanom području živi oko 400.000 stanovnika. Zračna se luka nalazi vrlo blizu granici s Belgijom, a zbog svoje lokacije letove prema ovom aerodromu koriste putnici koji nastavljaju dalje prema Esenu, Dortmundu, Kelnu ili Dizeldorfu.

Treća nova linija kreće prva, odnosno krenula je još jutros u 6:40.  Avion Laude poletio je prema Pafosu, gradu na Cipru, s kojim će Zagreb biti povezan također dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

  • BHRT
  • 03.12.2021 - 14:00

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO