• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 17:21

Redovno povećanje plate za prosječno 18% svim dm zaposlenicima u januaru 2024.

U decembru isplaćena 13. plata, poklon kartice i poklon za djecu zaposlenika

Zajedno raditi na ostvarivanju uspjeha – način je poslovanja kojim kompanija dmBiH iz godine u godinu ostvaruje odlične rezultate. Pokazali su to i rezultati ostvareni u poslovnoj godini 2022/2023. u kojoj je dmBiH ostvario rast prometa od 26,20%.

Za kraj godine, po ustaljenoj praksi, svim dm zaposlenicima isplaćena je i 13. plata, a već od januara naredne godine ih očekuje redovno povećanje plate od prosječno 18%.

„Iza svih naših rezultata uvijek stoji dm tim, odnosno svaki naš zaposlenik, koji u ostvarivanju ciljeva daje svoj doprinos. Veoma smo ponosni i sretni što imamo mogućnosti da adekvatno odgovorimo na zalaganje. Njegujemo poslovnu filozofiju „Živjeti posao drugačije“, u sklopu koje svim našim zaposlenicima garantujemo konkuretna primanja, ugodnu radnu atmosferu i pristup školovanjima i edukacijama te balans privatnog i poslovnog“, izjavila je Emina Mušinović, voditeljica Resora Ljudskih resursa.

Osim 13. plate, svi dm zaposlenici su dobili i poklon kartice u vrijednosti od po 80 KM, dok je svako dijete zaposlenika dobilo po 100 KM. Pored benefita u posljednjem mjesecu, dm zaposlenici regres primaju u punom iznosu plate. Tokom poslovne godine 2022/2023. u jačanje zajedništva dmBiH je izdvojio 1,5 milion KM.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 17 godina dm se sa više od 1.100 zaposlenika i 91 prodavnicom u 47 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2022/23. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 344,1 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 13.400 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno devet puta, od toga sedam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu. 

  • Radio Bihać
  • 28.12.2023 - 12:28

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI