• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 12:37

Rifet Hozanović: Obavijestite Bakira Izetbegovića da sam živ

Rifet Hozanović (foto: abc.ba)

Rifet Hozanović, koji je u četvrtak preživio pokušaj ubistva, kako je to zvanično okarakterizirano u Tužilaštvu, predstavljen je jučer na konferenciji za novinare Stranke demokratske aktivnosti u Bihaću, kao osnivač ove stranke. Pred stotinjak članova stranke i pred novinarima, pored Hozanovića, o nemilom događaju govorili su predsjednik ASDA Jasmin Emrić i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Podsjećanja radi, pod vozilo Rifeta Hozanovića u četvrtak je podmetnuta eksplozivna naprava koja se aktivirala kada je vozilo pokrenuto sa mjesta za parkiranje. Eksplozija je prouzročila  materijalnu štetu, ali srećom nije bilo povrijeđenih.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Rifet Hozanović je napad na sebe okarakterizirao kao teroristički akt, te našao za shodno da novinare zamoli da određene poznate javne osobe u našoj zemlji obavijeste da je preživio pokušaj ubistva.

- Koristim ovu priliku i zamoljavam vas da obavijestite gospodina Bakira Izetbegovića, njegovu suprugu Sebiju, gospodina Denisa Zvizdića, Aljošu i Osmicu, kažite im da sam živ i da akobogda planiram biti živ - kazao je Hozanović.

Šta je Rifet Hozanović, meta pokušaja ubistva koji se u četvrtak dogodio u Cazinu, htio reći ovakvom porukom, procijenite sami. Na novinarsko pitanje otkud pušu politički vjetrovi koji su učestvovali u pokušaju njegovog ubistva, Rifet Hozanović je ponovo odgovorio na sličan način. Rekao je da su ti vjetrovi na izvjestan način podržani od samog vrha SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića.

  • Radio Bihać
  • 02.06.2018 - 10:45

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI