• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 02.12.2023 - 20:09

Saopštenje za javnost GO SDA Bihać

Kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Bihaća, Hamdija Abdić razgovarao je sa predstavnicima Udruženja taksista Bi-taksi i Udruženjem prevoznika Una-bi.

U kontekstu rasprave naglašeni su problemi koji im stvaraju poteškoće u poslovanju. Zajedničko mišljenje je da se Hamdija Abdić ukoliko bude izabran za gradonačelnika uključi u riješavanje ovih problema. "Svi problemi ovih udruženja su i moji problemi i radi toga ću prioritetno ukloniti sve prepreke koje ih trenutno onemogućavaju da svoj posao rade“, kazao je Abdić.

Hamdija Abdić je održao i sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima koji su tražili da se u narednom periodu unaprijedi saradnja sa njima i udruženjima koja predstavljaju i da Program poticaja iz budžeta grada Bihaća bude prethodno sa njima usaglašen. Osim toga, zatražili su da se povećaju sredstva za poljoprivrednu proizvodnju i da se pojednostavi procedura za apliciranje.

Održan je i sastanak sa predsjednicima i članovima savjeta mjesnih zajednica sa područja grada Bihaća. Osnovna tema je bila jačanje uloge mjesnih zajednica i aktivno uključivanje savjeta MZ u rješavanje nagomilanih problema u našem gradu.  Kandidatu SDA za gradonačelnika bilo je važno da u svoj program rada prioritetno stavi unaprijeđenje rada i sprovođenje usvojene strategije komuniciranja na relaciji mjesna zajednica – gradska uprava.

  • Press služba GO SDA Bihać
  • 24.01.2023 - 13:24

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI