• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 19:07

Saopštenje za javnost POMAK Bihać

ELVEDIN SEDIĆ: Razvoj Nacionalnog parka „Una“ i podrška ranjivim kategorijama su neki primarnih zadataka

Jučer smo posjetili Ljutočku dolinu - Dolinu heroja i razgovarali sa mještanima Kulen Vakufa i Orašca. Potreba investiranja u brojne infrastrukturne projekte ovih mjesnih zajednica, čiji se razvoj neposredno naslanja na razvoj Nacionalnog parka "Una", nameće se kao imperativ.

Razvoj ovog kraja usko je vezan za turizam. Mišljenja sam da je neophodno snažnije, sa sva tri nivoa vlasti, ulagati u infrastrukturu NP "Una" koji je nukleus razvoja turizma u Bihaću, a čija je  osnovna infrastruktura 14 godina od njegovog osnivanja i dalje oskudna. Insistiraću i na intenzivnijoj podršci ugostiteljstvu i drugim privrednim aktivnosti vezanim za razvoj turizma u Ljutočkoj dolini.

Nažalost, postoje i oni koji nemaju sreću da kao većina žive uz svoje roditelje već od ranog djetinstva, ali na sreću, o njima ima ko da brine, a to je Centar za nezbrinutu djecu "Duga". Podrška organizacijama koje rade s ranjivim kategorijama te obezbijeđivanje boljih uvjeta za njihovo djelovanje, biće mi jedan od primarnih zadataka.

  • POMAK Bihać
  • 29.01.2023 - 14:31

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI