• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 00:46

Savez je potvrdio da su dva igrača dobili dozvole za vizu, očekuje se i novi status ostale četvorice

“Još dvojica igrača Adi Nalić i Jusuf Gazibegović su u međuvremenu dobila dozvolu za izdavanje vize i trenutno se radi na organizaciji njihovog putovanja u Nur Sultan. Sutra bi se trebalo znati da li će i za ostalu četvoricu igrača biti omogućeno dobijanje viza.” potvrđeno je u srijedu navečer iz FS BiH.

Navodno ovoj odluci prethodile su prijetnje UEFA-e o suspenziji Kazahstana.

To znači kako će se ovaj dvojac priključiti reprezentaciji BiH u Nur Sultanu gdje Zmajevi u subotu igraju protiv Kazahstana kvalifikacionu utakmicu za SP 2022.

Ovo su dobre vijesti za selektora Ivajla Peteva jer oba igrača konkurišu za prvih 11 protiv Kazahstana.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić i Dario Đumić još uvijek čekaju rješenje svojih viza. Hadžikadunić svakako zbog suspenzije ne može igrati protiv Kazahstana, ali Prcić, Đumić i Sarić pojačali bi konkurenciju u odbrani i veznom redu koji su uz mnoge povrede već osiromašeni.

Kazahstan ima četiri sata vremensku razliku u odnosu na naše vrijeme, pa je reprezentacija u srijedu stigla tek dva sata iza ponoći po lokalnom vremenu.

Do utakmice će obaviti dva treninga. Kazahstan – BiH igraju u subotu u 15,00 sati po našem, odnosno 19,00 sati po lokalnom vremenu. Tri dana kasnije (12. oktobar) Zmajevi gostuju Ukrajini.

Petev trenutno u Nur-Sultanu ima na raspolaganju sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miroslav Stevanović (Servette), Almedin Ziljkić (Olimpija),

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

“Imamo još tri dana do utakmice. Čeka nas dug let, a imat ćemo treninge narednih dana. Imamo nekoliko varijanti za ovaj susret i vjerujem u naše momke.” izjavio je Ivajlo Petev pred polazak u Kazahstan.

  • reprezentacija.ba
  • 08.10.2021 - 08:52

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO