• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 07:13
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

SDA Bihać: Aerodrom u Bihaću bi mogao propasti zbog nesposobnosti odgovornih

Održana konferencija za novinare pred zasjedanje Gradskog vijeća

Gradski odbor Stranke demokratske akcije jučer je održao konferenciju za novinare, na kojoj se govorilo uglavnom o  današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Predsjednik GO SDA Bihać Hadis Jusić, istaknuo je zasluge svoje stranke za buduću izgradnju BBI galerije u centru grada, s obzirom da će Gradsko vijeće danas raspravljati o Prijedlogu odluke o usvajanju nacrta urbanističkog projekta BBI galerije. Jusić smatra da je ovaj projekt od iznimne važnosti, jer će BBI u grad dovesti nove investicije.

Konstatirao je da je Bihać zatvoren grad iz kojeg se uglavnom prenose crne priče, a akteri tih priča su ljudi koji trenutno obnašaju vlast u Bihaću. Zbog toga je postavio pitanje aktualnim gradskim vlastima - Da li je BBI još zainteresiran za izgradnju u Bihaću.

Trogodišnji plan poslovanja JP Aerodrom Bihać za period od 2017. do 2019. godine, također je na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća.

Predsjednik GO SDA Bihać smatra da grad zaslužuje aerodrom, ali je izrazio bojazan da bi preduzeće moglo propasti zbog, kako je rekao, nesposobnosti njegovog rukovodstva, ali i nesposobnosti gradske uprave i gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

Apsurd nad apsurdima je, prema mišljenju Hadisa Jusića, što je raspisan konkurs za izradu idejnog i glavnog projekta aerodroma, a rok za prijavu je nevjerovatno kratkih 7 dana, iako se radi o projektu vrijednom 30 miliona KM.

Na jučer održanoj konferenciji za novinare GO SDA Bihać, rečeno je da će ova stranka učiniti sve što bude mogla da se što prije okonča problem boračke zgrade u Bihaću.

Bilo je riječi i o najavljenom poskupljenju vode u Bihaću. Vijećnik SDA u Gradskom vijeću Hamdija Abdić, istaknuo je da ne mogu građani koji nisu priključeni na sistem za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda plaćati 30-40% skuplju vodu. On smatra da je to ogromno poskupljenje i da novac za KfW projekt treba namaknuti na drugi način, pogotovo zbog aktualnog pada standarda življenja građana.

Pozvao je nadležne i da što prije završe rekonstrukciju Viničke ulice koja je prva raskopana u realizaciji projekta KfW, a još uvijek nije sanirana.

Konferenciji su prisustvoali i vijećnici Nijaz Malkoč, Irman Alijagić i Edin Felić. Naglasili su zadovoljstvo rezultatima izbora koji su nedavno provedeni u mjesnim zajednicama. Prema onom što je rečeno, od 10.000 građana, koliko ih je izišlo na izbore, 4.5 hiljade je glasalo za kandidate SDA. Tako je od 178 kandidiranih predstavnika SDA, u savjete mjesnih zajednica izabran 101 kandidat, a 16 predsjednika savjeta mjesnih zajednica su članovi SDA.

  • Radio Bihać
  • 21.12.2017 - 09:34
  • 1182

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI