• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 18:54

Sebija Izetbegović dala otkaz u KCUS-u, otišli i još neki ugledni ljekari posljednjih mjeseci

Sebija Izetbegović

Prof. dr. Sebija Izetbegović, bivša generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), tražila je raskid ugovora o radu s tom zdravstvenom ustanovom, potvrdila je Faktoru. 

Zahtjev za otkaz ugovora o radu podnijela je danas. Osim potvrde informacije da je dala otkaz u KCUS-u, Izetbegović nije željela dalje komentirati na ovu temu.

Nakon odlaska s funkcije generalne direktorice KCUS-a, koju je obavljala gotovo osam godina, odnosno dva mandata, Izetbegović je potpisala ugovor o radu u Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Prema odranije poznatim informacijama, u posljednje vrijeme još neki ljekari su napustili KCUS, a među njima i dr. Goran Stojkanović. On je ranije obrazložio u izjavama za medije da se radi o "privatnim razlozima".

Kako se može čuti u toj zdravstvenoj ustanovi, KCUS je napustila i dr. Maida Terzić Bratić, dr. Irmina Sefić Pašić, a svoj odlazak je navodno najavio i dr. Anes Pašić. Svi su otišli u periodu od novembra do danas.

Izetbegović ispunjava i uvjete za prijevremenu penziju. Kako su mediji već objavili, u skladu odredbama važećeg zakona i internih akata KCUS-a, ona je tražila isplatu otpremnine.

Prof. dr. Izetbegović je i aktuelna zastupnica SDA u Skupštini KS.

  • faktor.ba/radiobihac.com
  • 12.02.2024 - 13:23

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI