• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    21 °C
  • Ponedjeljak, 02.08.2021 - 20:28
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Sipa jutros u USK uhapsila pet policijskih službenika

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su po naredbi  Tužilaštva Unsko-sanskog kantona lišili slobode osumnjičene Š.D., komandira Policijske stanice Bihać, N.M., komandira Policijske stanice Bosanski Petrovac, te policijske službenike E.DŽ., S.Š. i S.H. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivična djela udruživanja radi činjenja djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanja dara ili drugih oblika koristi, te krivotvorenja službene isprave.

„U toku je pretres službenih prostorija Policijske stanice Bihać i Policijske stanice Bosanski Petrovac, službenih vozila Policijske stanice Bosanski Petrovac, te drugih lokacija koje koriste osumnjičeni, a po naredbi Suda u Bihaću. Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili znatan broj krivičnih djela korupcije koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača motornih vozila na području općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanja novca od vozača kamiona za prevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se nad istima nebi vršila saobraćajna kontrola ili kontrole pretovara drveta. Bitno je naglasiti da su u ovom predmetu u posljednjih nekoliko mjeseci provedene posebne istražne radnje u okviru kojih je audio, video i fotografski zabilježeno čak 66 slučajeva primopredaje mita, a da je ukupno dokumentovano 90 krivičnih djela korupcije“, kazala je  Jasmina Husić, sekretar Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Nakon što osumnjičeni budu ispitani, postupajući tužilački tim će odlučiti o predlaganju mjere pritvora prema osumnjičenima.

  • Radio Bihać
  • 14.06.2021 - 13:46

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI