• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 19:01

Slušni aparati iz Neurotha sada i u Bihaću

Jučer je u Bihaću otvoren novi centar za sluh, sa kojim austrijska kompanija Neuroth nastavlja širenje u Bosni i Hercegovini. Bolji sluh iz Neurotha sada je dostupan stanovnicima Unsko-sanskog kantona, po istom standardu kao u Beču, Ženevi, Gracu... Uz besplatnu provjeru sluha i besplatnu probu prilagođenih slušnih aparata, u ponudi su najnoviji slušni aparati dostupni na tržištu.

Novi centar za sluh austrijske kompanije Neuroth otvorio je danas svoja vrata u Bihaću, na adresi Midžića mahala 1.

“Drago mi je da danas otvaramo 6. po redu slušni centar u Bosni i Hercegovini, nakon Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Bijeljine i Tuzle. U Neurothu se, u sklopu složene procedure ispitivanja sluha, uz tonsku audiometriju izvodi i govorna audiometrija u slobodnom polju, što je jedinstvena usluga ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijelom regionu. Već od ponedjeljka 5. februara, otvoreni smo za besplatne testove sluha za sve zainteresovane sugrađane“, izjavila je Anita Arnautović, direktorica Neurotha Bosna i Hercegovina.

Provjere sluha obavljaju profesionalni akustičari u posebno dizajniranim zvučno izoliranim kabinama uz korištenje audiometara i opreme najnovije generacije. Nakon testiranja, slušni aparati se individualno prilagođavaju uhu korisnika i daju na besplatno probno nošenje do 14 dana.

“Bolji sluh nije luksuz, već normalnost i nužnost koja bi trebala biti dostupna svima – zato ćemo ostvariti suradnju sa ZZO Unsko-sanskog kantona, a uz to smo obezbijedili mogućnost kupovine na rate – otplatu do 48 mjesečnih rata“, ističe Arnautović.

Garancija na aparate je do dvije godine, redovno održavanje i servis su obezbijeđeni.

“Naša je misija da usluge i proizvode koje unaprijeđujemo već 117 godina, u austrijskom standardu i kvalitetu učinimo dostupnim što većem broju ljudi na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi. Otvorenje novog slušnog centra u Bihaću, uz uspješnu integraciju nedavno akvizirane domaće firme Plus, doprinosi brzom i snažnom razvoju Neurotha u Bosni i Hercegovini", izjavio je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za Jugoistočnu Evropu.

Dobar sluh ne bi trebao biti pitanje cijene, zato Neuroth nudi modele slušnih aparata u različitim cjenovnim kategorijama - za svaki budžet i svako uho, uz fleksibilne uslove kupovine do 48 rata.

Svi koji žele provjeriti svoj sluh mogu zakazati besplatan test sluha telefonom: 037 310 118 i preko besplatne info linije 0800 3 0607  ili online na www.neuroth.com Radno vrijeme centra je svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

O Neurothu:

Sa više od 117 godina iskustva, Neuroth je vodeći austrijski pružalac usluga na polju sluha i slušnih aparata. Neuroth Group zapošljava oko 1.200 zaposlenika i ima preko 270 slušnih centara u 8 zemalja Evrope. Sjedište kompanije nalazi se u Gracu, a njome upravlja četvrta generacija obitelji – gospodin ing. Lukas Schinko. U Bosni i Hercegovini ima slušne centre u 6 gradova: Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Sarajevo, Tuzla i Bihać. Više informacija na: www.neuroth.com

  • Radio Bihać
  • 03.02.2024 - 11:31

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI