• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    12 °C
  • Četvrtak, 23.05.2019 - 19:13
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Sportska (ne)ozbiljnost – bihaćki sportisti kao komandosi 2

„Crveno – bijeli“ ovdje mogu trenirati, samo ako se odluče za poljoprivredni ili zemljoradnički poziv. S obzirom na ovdašnje prilike, sigurno bi više novca imali od motike – nego lopte

Imate priliku vidjeti i slike gradske kuglane. Morate priznati, adekvatniji teren za klikere i sličice, nego kuglanje. , ...

Priča o sportskoj infrastrukturi u Bihaću mogla bi potrajati kao igrana serija „Santa Barbara“, ili sada aktuelna turska „Elif“. Ko ne zna, riječ je o serijama višegodišnjeg trajanja,  s nekoliko hiljada nastavaka. Vjerovatno dijele i istu sudbinu - prate ih, odnosno čitaju samo najupornij. Ipak, s  vremena na vrijeme, moramo makar iz kurtoazije napisati nešto i pokazati izgled sportskih terena u gradu na Uni.

Dakle, dosadili sami sebi s ovom pričom, međutim ništa promijenili.  Vjerovatno naskoro i nećemo! Za ovaj kraj Bosne, zaista ništa neobično. Možda je samo čudno, da niko od naših „bajnih“ političara nije makar iz dosade isposlovao neku rekonstrukciju, izgradnju... Ili nije! Oni ovdje žive bosanski san. Ne rade skoro ništa, a uredno pune džepove. Izvinjenje, ipak rade – redovno nas prave budalama!

Već smo u onom prvom dijelu ove „žalopoljke“, konstatovali da se bihaćki sportisti pripremaju u sličnim uslovima, kao i specijalne vojne jedinice. Eto još jednom i objašnjenja za naslov... Ako ste slučajno pomislili da je gore na slici neka neposijana gradska bašta, pogriješili ste. Riječ je o pomoćnom terenu Nogometnog kluba Jedinstvo. „Crveno – bijeli“ tu mogu trenirati, samo ako se odluče za poljoprivredni ili zemljoradnički poziv. S obzirom na ovdašnje prilike, sigurno bi više novca imali od motike – nego lopte. Zamislite to reći Ronaldu i društvu?!?!

Našu dvoranu „Luke“ još će dugo pamtiti košarkaši – invalidi iz Zagreba, Ljubljane i Banja Luke. Ne pretjerujem, ako kažem da su turnir trećeg kola regionalne lige skoro igrali u zimskim bundama. Međutim, osim uspomene na lijepo druženje, većina ih je sa sobom ponijela i gripu ili upalu pluća.

I zamislite životne ironije, zaposleni u Javnoj ustanovi za sport, odmor i rekreaciju zaslužuju svaku pohvalu. Nadljudskim naporima iz ničega, izvlače nešto. Pokušavaju sve objekte upristojiti i ide im to od ruke, ne obazirući se na to da će za prošlu godinu biti isplaćeni vjerovatno u augustu ove kalendarske. Naravno, ako sve bude kako treba?!

Imate priliku vidjeti i slike gradske kuglane. Morate priznati, adekvatniji teren za klikere i sličice, nego kuglanje. Ko za inat, naše kuglašice su u elitnom takmičarskom rangu. Diskutabilno je ovo „naše“, jer one domaće utakmice, pazite sad, putuju u Gradišku. Zaboga,  Gradiška može sebi priuštiti više nego Bihać, pa i modernu kuglanu.

Sjećate se iz prvog dijela – u bazenu nam „gospodare“ zmije. „Skijalište“ više izgleda kao vojni poligon, s možda i pokojim  neeksplodiranim ubojitim sredstvom. Tačno da se čovjek zapita, čija li je sudbina teža – pomenute Elif s početka, ili naših sportskih „komandosa“?!

  • Muhamed Sadiković
  • 05.04.2018 - 13:26
  • 979

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI