• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 06:43
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Sufinansiranje projekata iz oblasti kulture, studentsko poduzetništvo, uređenje Plandišta i kreiranje novog turističkog brenda

Iz gradske hronike

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić jučer je prisustvovao početku Kursa znakovnog jezika kojeg i ove godine realizira Udruženje gluhih i nagluhih. Grad je ovaj projekt podržavao i prethodnih godina, a i ove godine kroz javni poziv za organizacije civilnog društva izdvojeno je 2.350 KM za nastavak kursa. Kako je istakao gradonačelnik Fazlić u budžetu Grada za 2020. godinu osigurano je 15.000 KM za projekte u oblasti kulture, dok je za projekte organizacija civilnog društva osigurano 40.000 KM. Kroz javne pozive za nevladin sektor Grad sufinansira realizaciju konkretnih projektnih prijedloga koji se realiziraju tokom godine.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je početkom sedmice i mladog Bišćanina Harisa Babića koji ove godine sa svojom ekipom učestvuje u programu Nagrade za društvene promjene sa projektom “Balon sportska sala”. Riječ je o projektu izgradnje balon sportske sale za bihaćke sportiste i rekreativce. „Ovo je jedan izuzetno dobar projekt koji ima velike šanse da osvoji prvo mjesto i za naš grad, ali i mlade ovog grada i bilo bi odlično da naš Haris i njegova ekipa osvoje nagradu Social Impact Award za ovu godinu i svoju ideju pretvore u jednu realnu priču od koje će u konačnici sportisti Bihaća imati najviše koristi“, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Fazlić. Nagrada za društvene promjene je najveći program u Evropi čija je misija promocija društvenih biznisa među studentima i studenticama.

Gradski Zavod za prostorno uređenje realizirao je projekt uređenja javne površine na lokaciji Plandište. Pored izgradnje pješačkog trotoara, biće posađen novi drvored katalpe, kao i nove sadnice ukrasnog grmlja. Planirano je još i nasipanje dijela zelene površine i sadnja nove trave i postavljanje prilaza rijeci Uni. Pored Zavoda za prostorno uređenje u projekt se uključio i gradski Vodovod.

Turistička zajednica Grada Bihaća već drugu godinu zaredom obilježava Svjetski dan turizma. Danas je najavljeno predstavljanje novih ulaganja u turističku infrastrukturu srednjovjekovnog grada Sokoca sa ciljem kreiranja novog turističkog brenda SKS - “Soka kulturna scena”. Turistička zajednica je sutra organizirala edukativnu šetnja gradom sa certificiranim turističkim vodičem pod nazivom Upoznaj svoj grad. Šetnja počinje ispred džamije Fethije u 11 sati, a u nedjelju će povodom Svjetskog dana turizma, zainteresirani moći besplatno posjetiti najatraktivnije turističke zone Nacionalnog parka Una.

  • Radio Bihać
  • 23.09.2020 - 10:26
  • 281

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI