• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 22:24

Super – maraton „Bihać – Bosanska Otoka“ povodom Dana nezavisnosti BiH

Atletski klub Bihać i Atletski klub Svjetlost iz Bosanske Krupe organizatori su šestog Super - maratona „Bihać – Bosanska Otoka“ povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Učestvuje 46 trkača – maratonaca, koji će u naredna četiri i po sata trčati do Bosanske Otoke, sa kratkim zaustavljanjem na šehidskom mezarju u Bosanskoj Krupi. Mi želimo na svoj sportski način dati doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, izjavio je Himzo Šabić iz Atletskog kluba Bihać.

Organizaciju maratona povodom Dana nezavisnosti podržali su Grad Bihać, Gradski sportski savez i Grad Bosanska Krupa. Maratonce je na startu ispratio i bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić.

„Posebnost ove manifestacije jeste u tome što nije takmičarskog karaktera, već naši maratonci i sportisti žele na dostojanstven – sportski način obilježiti Dan nezavisnosti, te poslati poruku opredijeljenosti i zajedništva“, riječi su gradonačelnika Sedića.

Za sigurnosni segment današnjeg Super – maratona zaduženi su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova USK, Vatrogasno društvo Bosanska Krupa i Humanitarna organizacija SOS Bihać. Svi učesnici u saobraćaju mole se za oprez i strpljenje na putnom pravcu Bihać – Bosanska Krupa – Bosanska Otoka.

  • Radio Bihać
  • 01.03.2024 - 11:05

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI