• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 14:31

Sutra štrajk upozorenja u osnovnim i srednjim školama USK

Štrajk upozorenja će biti upriličen sutra u dva termina u trajanju od po pola sata, jedan u jutarnjoj smjeni od 08.00 sati, a drugi u popodnevnoj od 13.00, ...

Sindikalni predstavnici uposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju USK, za sutra su najavili štrajk upozorenja. Kako je rekla Zehra Hadžić, predstavnica uposlenih u osnovnom obrazovanju, nastavnici su nezadovoljni kašnjenjem u primjeni novog Kolektivnog ugovora, kršenjem Sporazuma o isplati januarske plaće i nedonošenjem pravilnika o napredovanju za uposlene u obrazovanju.

Štrajk upozorenja će biti upriličen sutra u dva termina u trajanju od po pola sata, jedan u jutarnjoj smjeni od 08.00 sati, a drugi u popodnevnoj od 13.00.

Ukoliko se ne dogodi pozitivna reakcija na sutrašnji štrajk upozorenja, iz sindikata kažu da će biti u obavezi da svakodnevno organiziraju štrajk upozorenja u mjesecu maju, sve do ispunjenja uslova za organizaciju generalnog štrajka.

Predstavnik uposlenih u srednjem obrazovanju Adnan Suljanović, izjavio je da je sindikalni cilj da se situacija uozbilji i da se u pregovorima sa Vladom USK dođe do pozicije u kojoj su bili krajem prošle godine, kada su u dobroj atmosferi pretpostavljali da će mnoge stvari biti kvalitetno riješene.

  • Radio Bihać
  • 24.04.2018 - 15:02

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI