• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 04.02.2023 - 22:03

Sutra vanredno zasjedanje Skupštine Unsko-sanskog kantona

Arhiva

Druga vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona sazvana je na zahtjev trećine (10) zastupnika, s obzirom da u ovom kantonu još nije izabrano skupštinsko rukovodstvo, niti formirana vlast.

"Na zahtjev 10 zastupnika koji su Službi Skupštine predali svoje potpise, ja sam upravo sazvao drugu vanrednu sjednicu. Sutra ćemo najvjerovatnije razmatrati samo dvije tačke Dnevnog reda, a to su odluke o privremenom financiranju USK i Javne ustanove Službe za zapošljavanje za period januar - mart ove godine. Sjednica je hitnog - vanrednog karaktera, budući da je evo kraj januara i da je nužno usvajanje ovakvih odluka koje će omogućiti nesmetano funkcionisanje kantonalnih institucija. Čim sam dobio zahtjev za sazivanje sutrašnje sjednice, ja sam po njemu i postupio, a skupštinski zastupnici će meni ili nekome drugom dati ovlaštenje da upravlja ili rukovodi sjednicom. Uglavnom, sjednica će biti održana sutra u 11 sati, a vjerujem da će predloženi materijali biti podržani i usvojeni", izjavio je dopredsjedavajući Skupštine USK iz prethodnog saziva i aktuelni zastupnik Stranke za BiH (S BiH) Nisvet Jusić.

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) u tehničkom mandatu Mustafa Ružnić također je potvrdio sazivanje sutrašnje sjednice, kao i poodmaklu fazu političkih pregovora o formiranju vlasti u ovom kantonu.

"Jučer je "Osmorka" održala još jedan sastanak sa predstavnicima Demokratske fronte (DF), te Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) u okviru Bloka B3, u pravcu dogovaranja skupštinske većine i koalicionog kapaciteta. Formirano je radno tijelo, koje će pripremiti zajednički sporazum, budući program Vlade, roster raspodjele vlasti i ostale stvari. Nakon te pripreme, nastavit ćemo sa radnim sastancima, a već smo usaglasili neophodnost usvajanja Odluke o privremenom financiranju Kantona", riječi su kantonalnog premijera Ružnića.

  • 24.01.2023 - 13:15

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI