• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 02.12.2023 - 19:40

Svečano obilježeno 15 godina postojanja i rada BBK „Daj krug“

Svečanom sjednicom Skupštine Brdsko – biciklističkog kluba „Daj krug“ obilježeno je 15 uspješnih godina postojanja i rada ovog sportskog kolektiva.

„Ponosni smo na sve ono što smo uradili u relativno kratkom vremenskom periodu, naročito organizaciju velikih međunarodnih utrka u našem gradu. Nažalost, jedini smo takmičarski klub s područja Unsko-sanskog kantona, a nadam se da će se u dogledno vrijeme i to promijeniti. Do sada su ostvareni vrhunski rezultatiti, a trudit ćemo se biti i bolji“, riječi su jednog od osnivača Kluba i sigurno jednog od najzaslužnijih za sva postignuća Adnana Mekića.

Organizacijske i rezultatske uspjehe Brdsko – biciklističkog kluba „Daj krug“ u kratkom vremenskom periodu, mnogi ističu kao ogledni primjer.

„Apsolutno jedan od najuspješnijih klubova u Bihaću i Kantonu. Imali su pojedinačne prvake Bosne i Hercegovine, ekipno su bili osvajači Premijer Lige, imaju reprezentativce, selektora nacionalnog tima Adnana Mekića, a istakli su se i organizacijom vrhunskih međunarodnih natjecanja“, kazao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Sličnog mišljenja je i gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, koji je pohvalio rezultatske uspjehe, te doprinos u sportsko – turističkoj promociji grada.

„Ovaj klub je nastao zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u biciklizam i u samo 15 godina svrstao se među najuspješnije. Osim što članovi BBK „Daj krug“ nižu odlične rezultate, oni su organizatori nekih od najprestižnijih sportskih događaja u ovom dijelu BiH“, naveo je bihaćki gradonačelnik Sedić.

  • Radio Bihać
  • 18.11.2023 - 10:05

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI