• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 02.12.2023 - 19:40

Svi vatrogasni timovi gase veliki požar u bihaćkoj firmi Austrotherm

U Autrothermu radilo više od 50 radnika

Svi raspoloživi timovi Vatrogasne jedinice Bihać trenutno su angažirani na gašenju velikog požara, koji je jutros oko sedam sati planuo u kompleksu firme Austrotherm. Uposlenici firme koji su u vrijeme izbijanja požara bili u radnoj smjeni potvrdili su kako su se svi uspjeli spasiti, odnosno da nema ljudskih žrtava.

"Nas desetak koji smo bili u smjeni, uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodnu halu. Požar je izbio bukvalno u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari. Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu", riječi su jednog od uposlenika firme Austrotherm.

Ova bihaćka firma inače zapošljava više od 50 radnika i do sada je izuzetno uspješno poslavala kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio je da su svi raspoloživi vatrogasni, policijski i medicinski timovi na terenu.

Građani Bihaća doslovno iz svih dijelova grada mogu vidjeti gusti crni oblak dima, što dovoljno govori i o težini vatrogasne intervencije na mjestu požara.

  • Radio Bihać
  • 24.05.2022 - 09:27

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI