• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 13:32

U Banjaluci održan sajam rezervnih auto-dijelova, servisne i prateće opreme

Kroz humanitarnu akciju prikupljeno 22.000KM za pomoć samohranoj majci

Pod nazivom ’Kupujte iz prve ruke’, u organizaciji grupacije Auto Milovanović (Auto Parts auto dijelovi), u Banjaluci je održan 7. kućni sajam rezervnih auto-dijelova, servisne i prateće opreme u BiH. Sajam, koji je i najveća poslovno-zabavna manifestacija za auto-mehaničare i poslovne subjekte iz automobilskog aftermarketa u BiH, je okupio preko 1700 profesionalaca.

Svoj asortiman predstavilo je 53 izlagača iz 19 zemalja (Njemačke, Italije, Holandije, Francuske, Poljske, USA, Japana, Belgije, Slovačke, Austrije, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske, Danske, Italije, Brazila, Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine). Prisutne su na zajedničkoj večeri zabavljali banjalučki bend Vizantijsko plavo i muzička zvijezda Milica Pavlović.

Nastavljajući tradiciju sajamskih humanitarnih akcija, domaćini su ovom prilikom zajedno sa gostima, kroz humanitarnu tombolu, prikupili iznos od 10.000,00 KM, a ličnim prilozima auto-mehaničara, ukupan iznos prikupljenih novčanih sredstava je na kraju iznosio 22.000,00 KM. Ove godine sredstva su planirana za adaptaciju porodične kuće Danijele Švrake, samohrane majke četvoro djece, iz Laminaca kod Gradiške. Na lično insistiranje ove hrabre žene, čiji je muž prošle godine izgubio bitku sa karcinomom, Danijela je došla na manifestaciju, izašla na binu i zahvalila se prisutnima. Djeci je ispunjena želja da se upoznaju i slikaju sa muzičkom zvijezdom Milicom Pavlović.

Iz firme Auto Milovanović (Auto Parts auto dijelovi) su obećali da će se humanitarna akcija nastaviti, kako bi porodica imala normalne uslove za život, a u ove svrhe snimili su i film u kojem su svi prisutni mogli vidjeti u kakvim nehumanim uslovima živi porodica Švraka.

  • Radio Bihać
  • 03.03.2020 - 13:18

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI