• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 09:55

U Bihaću održana tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj se govorilo o stanju čistoće grada

Zaključci će uslijediti 20. maja

Ova deseta-tematska sjednica bihaćkog Gradskog vijeća održana je na inicijativu Kluba vijećnika PoMak i vijećnice Naše stranke, Šeherzade Delić.

Dvadeset vijećnika, svojim je diskusijama uzelo učešća u radu ove tematske sjednice i svako je od njih iz svog ugla govorio o ovim problemima. Uglavnom su se diskusije odnosile na stvaranje divljih deponija na cijelom bihaćkom području, te njihov uticaj na zdravlje stanovništva. Naročito su istaknute one u područjima turističkih destinacija i  područjima značajnim za razvoj sporta. Vijećnik Adnan Mekić je u tom kontekstu naglasio i ugroženost brojnih bihaćkih izvorišta za pitku vodu. U toku četverostane rasprave, čula su se i razna mišljenja vijećnika kada su u pitanju migranti i njihova ponašanja kada je riječ o zagađenju grada. Posebno je naglašen problem odlaganja smeća u i oko zgrade Doma penzionera u centru grada, te ruta kojima se koriste migranti u pokušaju prelaska u zemlje EU.

Današnjoj sjednici prisustvovali su i Amarildo Mulić, direktor NP „Una“, Vladimir Mitkovski IOM, te predstavnici organizacija JRS, SOS, Žene sa Une i  Gradskog Crvenog križa.

Dogovoreno je, da se nakon svestrane analize oko 50 zaključaka, predloženih na današnjoj sjednici, 20. maja u 13 sati održi radni sastanak na kojem bi se trebali sublimirati svi zaključci , koji bi se trebali usvajati na nekoj od narednih sjednica Gradskog vijeća

  • Radio Bihać
  • 11.05.2021 - 14:47

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI