• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 19:51

U Bihaću počeo program podrške mladima u traženju posla

Organizira Privredna komora USK sa partnerima

Privredna komora Unsko-sanskog kantona u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike organizira Program „Podrška mladima u pripremi za traženje posla“ koji se održava danas i sutra u Bihaću.

Program se realizira u partnerstvu sa Službom za zapošljavanje USK i članicama Privredne komore USK. Tokom dvije sesije koje će se održati u prostorijama Privredne komore USK, polaznici će od strane renomiranih stručnjaka relevantnih institucija, biti upoznati sa izradom konkurentnog CV-a i motivacijskog pisma, te preporukama za kvalitetnu pripremu i vođenje razgovora za posao. 

Kako kaže predsjednica PK USK Sanela Sabljaković, u radionicu će se direktno online uključiti partneri na ovom programu zapošljavanja mladih, Rose Fuller direktorica službe za razvoj karijera Univerziteta Florida Gulf Coast i Hasan Kajtezović direktor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. Polaznicima će također biti omogućeno profesionalno slikanje radi izrade profilne fotografije koju će iskoristiti prilikom kreiranja svog online životopisa i digitalnih poslovnih profila, ističu u PK USK.

  • radiobihac.com
  • 29.11.2023 - 12:21

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI