• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    32 °C
  • Ponedjeljak, 04.07.2022 - 13:19
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

U Bihaću predstavljen program dešavanja ovog ljeta

Najavljena  je ljetna turistička sezona, odnosno predstavljen program predstojećih manifestacija i dešavanja u gradu na Uni, koje će ove godine organizovati  Turistička zajednica , Kulturni centar i Grad Bihać.

"Pred nama je 70 dana, sa više od 100 kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja, kojima pokušavamo maksimalno unaprijediti i obogatiti turističku ponudu grada Bihaća. Posebno nas raduje saradnja sa brojnim udruženjima građana i sportskim kolektivima, koji će nam pomoći u realizaciji ovog zahtjevnog projekta", izjavio je Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

U idući petak, 24. juna počinje Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto", koji garantuje uživanje u izvedbama eminentnih imena teatra i muzike u regionu.

" Ove smo godine u okviru Festivala pripremili 13 predstava, dvije književne večeri i tri muzička koncerta. O kompletnom programu ćemo govoriti iduće sedmice, ali dovoljno je spomenuti neka od imena koja nam dolaze ovog ljeta, a to su Sergej Trifunović, Zijah Sokolović, Vojo Brajović, Vilim Matula, Amira Medunjanin, kao i bend Letu štuke", kazala je Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać.

Bihaćka Turistička zajednica ovog će ljeta financijski i markentinški podržati i organizaciju pet zabavnih i sportskih događaja.

"Riječ je o tradicionalnom Moto susretu "Stara Karabaja", koja svake godine okupi hiljade motorista iz regiona. Također, tu je i biciklistička utrka "Grand Prix Bihać UCI", koja će se ove godine bodovati i za plasman na naredne Olimpijske igre. Pomoći ćemo i organizaciju muzičkog festivala "Bihać urliče", te festivala elektronske muzike "Imperium", na kojem će ove godine gostovati svjetska zvijezda Mahmut Orhan. Naravno, zainteresirani smo i za razvoj i napredovanje filmskog festivala "Avant i Una", jer smo uvjereni u ogroman potencijal tog projekta", objasnio je Armin Amidžić,  direktor Turističke zajednice Grada Bihaća.

Ipak, posebno mjesto  u kalendaru dešavanja ovog ljeta u Gradu na Uni zauzima Internacionalna turistička Una regata, sa velikim brojem pratećih  sadržaja.  Naročito interesovanje izazvao je i serijal nastupa domaćih muzičkih bendova na različitim gradskim lokacijama "Bihać summer GIGS", a sve će se okončati u septembru, Međunarodnim sajmom ekologije "EKOBIS".

  • Radio Bihać
  • 17.06.2022 - 14:20

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO