• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    33 °C
  • Ponedjeljak, 04.07.2022 - 13:43

U Sarajevu konferencija o cyber sigurnosti, izazovima i rješenjima u digitalnom svijetu

U organizaciji Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) 9. juna bit će održana konferencija "Cyber security - izazovi i rješenja u digitalnom svijetu" na kojoj će se okupiti  IT stručnjaci iz kompanija u Bosni i Hercegovini, kao i donosioce odluka.

Konferenciju će otvoriti službenik za ekonomska pitanja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ryan Miller, generalni sekretar AmCham BiH Nedim Hamzić, te član upravnog odbora i predsjednik ICT komiteta AmCham BiH Damir Dizdarević.

Učesnici konferencije razgovart će o značaju digitalnih identiteta, usvajanju osnovnih tehnika higijene korištenja Interneta preko CIS kontrola, zaštiti djece u online prostoru, CISO izazovima u kompaniji za razvoj softvera te o praktičnim iskustvima sa cyber napadom.

Nakon predavanja bit će održana panel diskusija na kojoj će učestvovati predstavnici različitih državnih i entitetskih institucija, kao i telekom sektora, kako bi se pokrenule inicijative u smislu donošenja odgovarajućih zakonskih rješenja koja bi regulisala ovu oblast, najavljeno je iz AmChama.

  • vijesti.ba
  • 06.06.2022 - 12:44

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO