• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 22:50

Udari vjetra u Bihaću i do 99 kilometara na sat

Olujni vjetar koji je u protekloj noći puhao u Bihaću i ostatku Unsko-sanskog kantona prouzrokovao je prvenstveno probleme sa snabdijevanjem električnom energijom. Trenutno su van funkcije dalekovodi Brekovica u Bihaću, Miostrah u Cazinu, te po jedan dalekovod u Sanskom Mostu i Ključu. Inače, dežurne ekipe već su sanirale brojne ostale evidentirane kvarove širom kantona.

Iz Meteo stanice u Bihaću saopćeno nam je da je u toku noći – najjači zabilježeni udar vjetar iznosio 99 kilometara na sat, što je u kategoriji žestoke oluje. Treba istaći da su u Bihaću, do sada, samo dva puta evidentirani jači udari vjetra.

Za sada nemamo informacija o eventualnoj nastaloj šteti, osim da je u našem kantonu zabilježeno nekoliko tehničkih intervencija vatrogasnih jedinica – posebno na uklanjanju oborenog drveća na putnim pravcima i ostataka oštećenih krovnih konstrukcija. Iz Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite USK rečeno je i da su vatrogasci u posljednja 24 sata imali veliki broj intervencija na gašenju zapaljene trave i niskog rastinja, što je vjetar dodatno otežao. Zato se još jednom apeluje na stanovništvo da se suzdrži od paljenja oko i na obradivim površinama.

  • Radio Bihać
  • 24.02.2024 - 09:13

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI