• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 11.08.2022 - 08:14
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Unska karavana plovi prema Bihaću

Oko 850 učesnika druge etape 48. Internacionalne turističke Una regate jutros je krenulo s plovidbom od Štrbačkog buka do Bihaća.

"Za sada sve protiče besprijekorno, pa na osnovu svih parametara mogu reći da je ovo jedna od najuspješnijih regata. U Bihać će ući više od 90 plovila, tako da su potvrđene naše pretpostavke. Danas između 14 i 15 sati je predviđena stanka za ručak i odmor u naselju Ripač, nakon koje nastavljamo prema Bihaću gdje očekujemo spektakularan doček", izjavio je direktor Javnog preduzeća "Nacionalni park Una" Amarildo Mulić.

Najatraktivnijom dionicom danas  uz građane Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK) veslaju i gosti i turisti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Češke Republike, Velike Britanije, Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Ovo je impresivno. Prvi put sam uopšte tu sa porodicom i mogu slobodno reći da odavno nismo ovako uživali. Mnogo je nasmijanih lica, domaćini su gostoljubivi i raspoloženi, nekako me sve podsjetilo na najljepšse dane iz mladosti, odnosno na najbolje dane iz bivše zajedničke države", rekao je Goran iz Pančeva.

U središtu Bihaća, u poslijepodnevnim satima organiziran je bogat prateći zabavni program. Sve počinje takmičenjem u akrobatskim skokovima sa zračnog jastuka, nastavlja se tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta, dok se kulminacija očekuje koncertima u čast Akija Rahimovskog i regionalne muzičke zvijezde Vanne.

  • Radio Bihać
  • 29.07.2022 - 13:14

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO