• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Nedjelja, 28.04.2024 - 07:22

USK: Nova saradnja UNICEF-a u BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta

vlada usk

Edvin Alijanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona razgovarao je sa Rownak Khanom, predstavnikom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini o programima podrške obrazovnom sistemu kojeg implementira UNICEF sa akcentom na programe digitalizacije u obrazovanju i programima učenja stranih škola.

UNICEF u Bosni i Hercegovini posvećen je novom projektu poboljšanja pristupa internetu u školama širom Bosne i Hercegovine i očekuje da će Vlada USK imati podršku kao i prethodnih godina kada se uspješno realiziraju programi uključivanja djece u pokretu u obrazovni proces.

Novi, zajednički projekat UNICEF-a BiH i Ministarstva obrazovanja u BiH ima za cilj bolje opremanje osnovnih i srednjih škola, te omogućiti pristup internetu djeci u svim školama. Unsko-sanski kanton je već izuzetan primjer uspješnosti ovakvih projekata, prema podacima UNICEF-a, poput Akelius - digitalne platforme za učenje stranih jezika na kojoj je UNICEF BiH, zajedno sa partnerskim organizacijama, započeo realizaciju digitalnog kursa stranog jezika, te je uspješno inkorporiran u škole u Unsko-sanskom kantonu i Kantonu Sarajevo

  • vlada usk
  • 21.07.2023 - 14:45

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI