• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -2 °C
  • Petak, 03.12.2021 - 17:42

USK: Počelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Delegacija  Vlade Unsko-sanskog kantona  i Kantonalne skupštine povodom sutrašnjeg praznika  Dana državnosti Bosne i Hercegovine obišli su mezarja i groblja u Bihaću, te odali poštovanje svim poginulim braniocima države.

Premijer USK Mustafa Ružnić je kazao da se u ovom dijelu Bosne i Hercegovine s ponosom obilježava jedan od najznačajnijih datuma u modernoj historiji naše zemlje.

"Trudimo se mlađe generacije učiti kulturi poštovanja civilizacijskih vrijednosti, koje su narodi Bosne i Hercegovine odaslali još sa prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a 1943. godine. Tada su afirmisane ideje antifašizma, ravnopravnosti i odlučnosti, što nam i danas treba biti putokaz u postupanju, djelovanju i doživljavanju vlastite domovine. Mi smo odlučni za zajedničku budućnost svih naroda u BiH i nas Krajišnike niko i ništa ne može zaustaviti da budemo bedem i najbolji dio države", kazao je Ružnić.

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona  danas je upriličeno i postrojavanje pripadnika Jedinice za specijalističku podršku i ostalih policijskih službenika. Svečano je predstavljeno ono čime policijske snage u ovom dijelu države raspolažu.

Povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH, i  delegacija Grada Bihaća i Gradskog vijeća će  sutra, 25. 11. 2021. godine  u 10 sati položiti cvijeće na mezarju Humci, katoličkom groblju Žegar, partizanskom groblju Borići, spomeniku braniocima/oslobodiocima i mezaru dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH.

  • Radio Bihać
  • 24.11.2021 - 13:46

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO