• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 10:29

USK: Pod kontrolom zdravstveno-epidemiološka situacija

U Unsko-sanskom kantonu  još uvijek je pod kontrolom zdravstevno-epidemiološka situacija, što potvrđuju i posljednji podaci iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo o novim slučajevima zaraze i iz KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću o broju hospitaliziranih pacijenata.

U ovom dijelu BiH, u posljednjih 24 sata, na COVID- 19 testirano je 255 uzoraka, te evidentirane 43 novozaražene osobe.

"Zaraza koronavirusom potvrđena je kod 15 osoba iz Cazina, devet iz Bihaća, uključujući i jednog migranta. U Bosanskoj Krupi imamo šest novih pozitivnih slučajeva, Sanskom Mostu pet, Velikoj Kladuši četiri, dok su u Bosanskom Petrovcu dva testirana uzorka bila pozitivna na COVID 19. Po jedan novi slučaj, registriran je u Ključu i Bužimu", potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

U posljednja 24 sata uspješno je izliječeno 47 osoba, naglašeno je iz Zavoda.

Na Covid - odjelima Kantonalne bolnice trenutno je na liječenju  37 osoba.

"Imamo 37 hospitaliziranih pacijenata zbog koronavirusa, od kojih je 11 u Odjelu intenzivne njege. Nažalost, naši pacijenti sa srednje teškom ili težom kliničkom slikom pretežno su nevakcinisane osobe, na što već neko vrijeme upozoravamo sviju", kazao je direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić.

Do sada se vakcinisalo tek negdje blizu 30 posto odraslih građana USK, što je prema mišljenju struke još uvijek zabrinjavajući podatak.

  • Radio Bihać
  • 18.11.2021 - 14:55

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI