• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    23 °C
  • Srijeda, 26.06.2019 - 09:59
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Uspješni sportisti kod bihaćkog gradonačelnika

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća danas je ugostio ovdašnje sportiste i sportske radnike – dobitnike priznanja nacionalnog sportskog saveza.

Već znamo da su svojim rezultatima, sportsku godinu iza nas obilježili članovi Judo kluba Una, zatim najbolji bosanskohercegovački džudista Harun Sadiković, te Ilvana Smajić i Sara Rizvić, članice Plesnog – sportskog centra „Virus“.  Inače, priznanja Sportskog saveza u BiH dobili su i Senad Šarganović za promociju i popularizaciju sporta, te sportski novinar RTVUSK Anis Pašalić.

„Zahvalne smo gradonačelniku, jer prati naš rad i cijeni uspjehe Plesnog – sportskog centra „Virus“. Sara i ja smo prošle godine osvojile bronzu na Svjetskom prvenstvu, a nadamo se kako će 2018. biti još uspješnija“, rekla nam je Ilvana Smajić.

S ponosom ističemo sve uspjehe naše Azre Dedić i zato je jučer i bila među dobitnicima priznanja Grada Bihaća „Japodski konjanik“. „Već sam drugi put kod gradonačelnika Šuhreta Fazlića, pa sam se skoro navikla. Posebno sam sretna zbog priznanja „Japodski konjanik“, riječi su članice uspješnog bihaćkog Judo kluba.

Njen klupski trener Husein Ramić ne mora ni ponavljati kolika su zapravo satisfakcija svi Azrini uspjesi. Također, s optimizmom najavljuje predstojeće takmičarske izazove - isto tako trofejnih članica Hane Piralić i Anamarije Franjić.

„Trenutno smo u kvalifikacijskom ciklusu za Olimpijske igre mladih. Obje naše članice su ozbiljne kandidatkinje za plasman, s tim da Hana već ispunjava normu. Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti, što bi bio nevjerovatan uspjeh bihaćkog sporta. Također, Harun Sadiković koji je naučio osnove džudoa u našem Klubu, ima realne šanse da predstavlja Bihać i BiH na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Suvišno je i napominjati, šta bi to za sve nas značilo“, dodao je Ramić.

Ne sumnjamo kako će najbolji bosanskohercegovački džudista obezbijediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a onda će neophodna biti i maksimalna podrška njegovog rodnog grada.

I rezultati ostalih bihaćkih sportista su razlozi za osmijeh i optimizam, ali i obaveza.

„Želio sam i na ovaj način svima čestitati, te pokazati koliko cijenim njihov trud i rad.  Još jednom sam ponovio da podrška Gradskog vijeća i gradonačelnika neće izostati“, napomenuo je Šuhret Fazlić, bihaćki gradonačelnik

S obzirom da talentom i sportskim duhom redovno kompenziraju nedostatak financija i adekvatnih uslova za rad, ne sumnjamo kako je pred našim sportskim herojima - još jedna godina za pamćenje.

  • Muhamed Sadiković
  • 27.02.2018 - 14:31
  • 519

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI