• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 11.08.2022 - 08:01
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Vrhunski evropski biciklisti i ove godine na utrci "Grand prix Bihać 2022"

Brdsko - biciklistički klub "Daj krug" iz Bihaća i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine predstojećeg vikenda u gradu na Uni organiziraju  međunarodnu utrku "Grand Prix Bihać 2022", koja je i ove godine uvrštena u zvanični kalendar Svjetske biciklističke unije (UCI).

Ovogodišnji učesnici utrke na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine imaju mogućnost i skupljanja bodova za naredne Olimpijske igre, naravno u disciplini Olimpijski kros.

"Staza u bihaćkom naselju Zavalje je vrhunski pripremljena, a zbog njene zahtjevnosti i atraktivnosti postala je mamac za neke od najboljih evropskih biciklista. Posebno smo ponosni što smo i ove godine uvršteni u zvanični takmičarski kalendar Svjetske biciklističke unije, što je potvrda dosadašnjih uspješnih organizacija", kazao je selektor Brdsko - biciklističke reprezentacije BiH i član kluba "Daj krug" Adnan Mekić.

U nedjelju, 31. jula, stazom dugom oko četiri kilometra u bihaćkom naselju Zavalje, pedalirat će više od 150 biciklista iz nekoliko evropskih zemalja.

"To je također satisfakcija za nas organizatore. Učešće su nam potvrdili neki od najboljih brdskih biciklista iz naše države, regiona, ali i Njemačke, Austrije, Ukrajine, Turske, te još nekoliko evropskih zemalja. Biciklistički Grand Prix Bihać je zaista izvanredana sportska i turistička promocija grada Bihaća i Bosne i Hercegovine", dodao je Mekić.

Utrke u više takmičarskih disciplina startaju u nedjelju, u 10 sati ujutro, zbog čega će u tom dijelu grada biti i posebno regulisano odvijanje saobraćaja.

  • Radio Bihać
  • 29.07.2022 - 13:15

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO